Oznake

, ,

ilustracija - glogUdruga “Gredica” u subotu 18. listopada organizira radionicu za građane pod nazivom “Prepoznavanje samoniklog jestivog bilja (jesen)”. Radionica, koja će biti održana u varaždinskoj okolici, počinje u 10 sati, a planirano trajanje je oko 4 sata.

Voditelj radionice je Damir Šeler, iskusni poznavatelj samoniklog bilja, biovrtlar i permakulturni dizajner.

Zainteresirani svoje sudjelovanje trebaju prijaviti na gstimec@gmail.com ili na 099 345 1041, gdje je moguće dobiti i sve dodatne informacije.

Damir Šeler, voditelj radionice

Radionicu će voditi Damir Šeler, iskusni poznavatelj samoniklog bilja

Na radionici će zainteresirani moći dobiti teorijska i praktična znanja o tome što je bitno znati prilikom branja samoniklog bilja. Po završetku “terenskog” dijela radionice polaznici će od prikupljenog bilja pripremiti i prigodno jelo.

Divlje, samoniklo bilje može se koristiti u razne svrhe; primjerice za čajeve ili izradu kozmetike, ali i za prehranu. Osim lisnatih i cvijetnih dijelova biljaka, koji su dostupni tijekom cijele sezone, upravo je jesen godišnje doba kada u prirodi dozrijevaju razne bobice, no potrebno je biti oprezan pri razlikovanju jestivih od nejestivih ili otrovnih plodova.

Voditelj radionice Damir Šeler iskusni je poznavatelj samoniklog bilja, biovrtlar i permakulturni dizajner.