Oznake

, , , ,

u zdravom tlu zdravo povrce - ilustracija 2Udruga “Gredica” u subotu 8. studenoga u Varaždinu organizira praktičnu radionicu pod nazivom “U zdravom tlu zdravo povrće!”. Radionicu, koja počinje u 9, a završava u 13 sati, na Čudesnim vrtovima u Biškupcu vodit će Srećko Leo Sokolec iz Zagreba.

Na njoj će bu zdravom tlu zdravo povrce - ilustracija 3iti riječi o tome zašto je za uzgoj zdravog povrća i voća čak i više brige potrebno voditi o vitalnosti tla nego o samim biljkama. Kako oživjeti tlo, zašto i kako upotrebljavati kompleksne mikroorganizme pri klijanju, sadnji i presadnji bilja te kod zaštite od nametnika i patogena, kako obaviti mikrobiološku prihranu folijarno i zalijevanjem, kako napraviti visoku gredicu, kada malčirati, a kada ne, zašto tlo prozračivati, a ne “štihati”, kako koristiti vile za prozračivanje…

To su samo neka od pitanja na koje će na radionici zainteresirani moći dobiti odgovor, a bit će predstavljeno i nekoliko modela vila za prozračivanje tla, širine sve do 60 centimetara! Kotizacija za radionicu iznosi 100 kuna, a za umirovljenike, nezaposlene i članove Udruge Gredica 70 kuna. Prijave i dodatne informacije na gstimec@gmail.com ili 099 345 1041.